Kerstnachtdienst

24 december 2023

Zondag 24 december is er in de Hervormde kerk een gezamenlijke Kerstnachtdienst met de Gereformeerde kerk.
De muzikale begeleiding is in handen van Anneke van Genderen (orgel) en onder leiding van Bjorn van Pruijssen het Groot Orkest van Da Capo. Aanvang 21.30 uur.

Kerstconcert

27 november 2023
Op zaterdag 16 december geeft de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo het Kerstconcert in een sfeervol aangeklede Maranathakerk in Giessenburg.
Het Groot Orkest staat onder leiding van Bjorn van Pruijssen. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Speciaal voor dit concert heeft Da Capo een mix van prachtige kerstmuziek en (klassieke) kerstliederen samengesteld. Het programma met onder andere Christmas Bells are Ringing, Christmas Variations, “Holy, Holy, Holy” en traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen.
Scott Baks treedt op als solist op piano. Samen met het Groot Orkest speelt hij het prachtige Seal Lullaby.
Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.
Tijdens het concert is een fotograaf aanwezig.

Muziek Op School

12 november 2023

“Muziek op School” in Giessenburg

 GIESSENBURG – Om kinderen te enthousiasmeren voor muziek organiseerde Muziekvereniging Da Capo Giessenburg, samen met MC Forte het project “Muziek op School”. Dirigent en vakdocent Marjolijn van der Lee gaf in de afgelopen periode 10 wekelijkse lessen aan groep 5/6 van CBS De Hoeksteen, OBS Het Tweespan uit Giessenburg en OBS Giessen-Oudekerk.

Een enthousiaste groep kinderen leerde over noten, ritme en door te zingen en te spelen. Na deze lessen biedt Da Capo de kinderen in een naschools-traject de mogelijkheid om een instrument te kiezen en lessen te blijven volgen.

SAMEN MUZIEK MAKEN NA SCHOOL

Vanaf week 3 t/m 7 in 2024 is het mogelijk om 5 muzieklessen te volgen op school.

Keuzemogelijkheid voor les op trompet, bariton, trombone, hoorn, dwarsfluit, klarinet en saxofoon. De lessen zijn na schooltijd in een groepje. De dag is afhankelijk van het instrument dat je kiest. De kosten van 5 lessen zijn € 25,-. Da Capo zorgt natuurlijk voor de muziekinstrumenten.

*2 gratis proeflessen bij de vereniging is ook altijd mogelijk.

Informatie en aanmelden: opleidingen@dacapogiessenburg.nl of 06-40037403.