Da Capo start nieuw Opstaporkest

28 november 2022

Goed nieuws voor muzikale jongelui! De Giessenburgse Muziekvereniging DA CAPO start weer een nieuw Opstaporkest. Het betreft een beginnersorkestje voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die het leuk vinden om samen te spelen. Alle (blaas)instrumenten uit een harmonieorkest kunnen in dit nieuwe orkestje meedoen.

Het Opstaporkest is voor muzikanten die nog maar net begonnen zijn en is voor leerlingen de opstap naar het Klein Orkest. Leerlingen oefenen het samenspelen met andere muzikanten, maar ook met de verschillende instrumenten. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan in het orkestje ‘in praktijk’ worden gebracht. Da Capo hoopt hiermee de ontwikkeling van jeugdleden te stimuleren en dat ze het muziek maken nog leuker gaan vinden!

Het Opstaporkest staat onder leiding van dirigent Marjolijn van der Lee. De eerste aanmeldingen zijn al een feit.

De repetities worden vanaf 12 januari 2023 elke donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur gehouden in de repetitieruimte van Da Capo in Verenigingsgebouw “De Kom” in Giessenburg.

Informatie: info@dacapogiessenburg.nl of 06-40002246.

 

 

Kerstmarkt Da Capo

6 oktober 2022
Op zaterdag 26 november verandert de repetitieruimte van Muziekvereniging DA CAPO in een sfeervolle kerstmarkt. Kraampjes met een veelzijdig aanbod aan kerstspullen.
Het betreft een tweedehands kerstmarkt, geen rommelmarkt. De artikelen zijn gerepareerd, schoongemaakt, gesorteerd of zelfs nieuw. Ook is “oude kerstboomversiering” te koop.
De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.
Tijd: 9.30 – 13.00 uur.
Locatie: Repetitieruimte DA CAPO – Verenigingsgebouw “De Kom”
A.M.A van Langeraadweg 1
3381 LB Giessenburg

 

Oproep!

DA CAPO is nog op zoek naar tweedehands kerstspullen. Heeft u van uw kerstversiering spullen over? Alles in goede staat en onbeschadigd? Mogelijk wilt u het ons schenken.

Denk aan: kunstbomen, kerstballen, verlichting, kaarsen (standaards), kerstkaarten, wand-, deur- en tafelversiering, lantaarns, kinderkerstversiering, kerst-CD’s, kerstservetten, etc.
In overleg kunt u het bij ons afgeven. Heeft u problemen met vervoer, we halen het graag voor u op.
Informatie: 06-38394475 / trudieloggen@gmail.com

Dubbelconcert Volharding Noordeloos

16 oktober 2022

Op zaterdag 22 oktober gaf het Groot Orkest van Da Capo een Dubbelconcert met Volharding Noordeloos. Op deze avond nam Jo afscheid als actief lid van beide verenigingen.

81 jaar, 65 jaar muzikant, 50 jaar gespeeld bij Volharding en 29 jaar gespeeld bij Da Capo.

Voor de allerlaatste keer rolde Jo haar bas naar het Noorderhuis. Een dag met een gouden randje. Want behalve het concert met haar lievelingsmuziek, werd Jo benoemd tot erelid en kreeg zij de jubileumspeld opgespeld. Een ontroerend momentje, het optreden van het familie-ensemble met haar kinderen en kleinkinderen.

Fotoreportage