Start nieuw Opstaporkest

2 juli 2024

DA CAPO START NIEUW OPSTAPORKEST

Er is goed nieuws voor muzikale jongelui! De Giessenburgse Muziekvereniging DA CAPO start weer een nieuw Opstaporkest. Het betreft een beginnersorkest voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een muziekinstrument bespelen en het leuk vinden om samen te spelen. Alle blaasinstrumenten uit het harmonieorkest kunnen in dit nieuwe orkestje meedoen.

Het Opstaporkest is voor muzikanten uit Giessenburg en de regio die nog maar net begonnen zijn en is voor leerlingen de opstap naar het Klein Orkest. Leerlingen leren samenspelen met andere muzikanten, maar ook met de verschillende instrumenten. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het Opstaporkest ‘in praktijk’ worden gebracht. Da Capo hoopt hiermee de ontwikkeling van jeugdleden te stimuleren en dat ze muziek maken nog leuker gaan vinden!

Het Opstaporkest staat onder leiding van dirigent Marjolijn van der Lee. De eerste aanmeldingen zijn al een feit.

De repetities worden vanaf 29 augustus elke donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur gehouden in de repetitieruimte van Da Capo in Verenigingsgebouw “De Kom” in Giessenburg.

Vanaf nu kan worden aangemeld via info@dacapogiessenburg.nl.

 

 

 

Zomerconcert op Jaarmarkt Giessenburg

16 juni 2024

Op zaterdag 29 juni houdt Muziekvereniging Da Capo haar Zomerconcert op de Jaarmarkt Giessenburg. Het Opstap- en Klein Orkest met leerlingen van alle leeftijden staat voor deze gelegenheid onder leiding van Sterre van Wijgerden. Vervolgens treedt het Groot Orkest op onder leiding van Bjorn van Pruijssen. Met dit concert sluit Da Capo het muzikale seizoen voor de zomervakantie af.

Beide orkesten spelen een luchtig repertoire dat voor het publiek bekend in de oren klinkt. Het thema hoe toepasselijk, Europa en Disney met o.a. Eurock, Olympic Dream, The Lion King, Frozen, Beauty and the Beast, The Pirates of the Caribbean, Disney Favorites en veel meer.

Geen toegangsprijs, mooie muziek en gezellig rondkuieren op de Jaarmarkt met tientallen kramen, verenigings- en kinderactiviteiten.

Concert van Da Capo: 13.30-15.30 uur. Locatie: Sportplein 2b – voor de Giessenhal.

Publiek is van harte welkom Bij regen gaat het concert niet door.

Verkoopactie nootjes

21 mei 2024

Vrijdag 24 mei gaan leden van Muziekvereniging Da Capo langs de deur voor de jaarlijkse verkoopactie. Het aanbod bestaat dit jaar uit twee soorten nootjes.

Deze nootjes zullen vrijdag vanaf 18.30 uur huis-aan-huis worden verkocht in Giessenburg. De opbrengst is voor de vereniging.