Concert “Liefde”

9 maart 2024

Concert “Liefde”

GIESSENBURG – Op zaterdag 6 april draait het om de liefde bij Muziekvereniging Da Capo. De liefde is met afstand het meest bespeelde thema binnen alle muziekgenres. Opstaporkest, Klein Orkest o.l.v. Marjolijn van der Lee, Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen laten horen dat zij een zeer gevarieerd en muzikaal idee hebben over “Liefde”.

Alle aspecten van de liefde wisselen elkaar af. Onder andere zijn Music from Carmen, Beauty and the Beast, To a Friend, Tom Jones in Concert in het programma opgenomen. In de pauze wordt de alom bekende verloting gehouden met leuke prijzen.

Bij de entree is er kort aandacht voor de inloopavond voor volwassenen die binnenkort wordt gehouden. Wie bij dit concert geïnspireerd raakt voor de liefde voor de muziek, voor een eigen instrument en liefde voor het samen muziek maken heeft de mogelijkheid zich op te geven.

Kortom, een heerlijk avondje genieten! U bent van harte welkom!

Locatie: De Til, Breestraat 1, Giessenburg.
Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten €7,50, voor de jeugd tot 12 jaar € 5,00.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.
Donateurs gratis toegang voor 1 persoon.

Bij het concert is een fotograaf aanwezig.

 

Inloopavond woensdag 10 april 2024

27 maart 2024

Een proeverij

Raak je ook geïnspireerd bij het Concert “Liefde” op 6 april of vraag je jezelf al langer af of zelf muziek maken iets voor je is? Muziek maken is voor alle leeftijden. Vanaf ongeveer 8 jaar tot op latere (volwassen) leeftijd kan je het leren.

Wil je meer weten over muziekinstrumenten, over muzieklessen, over Da Capo? Op woensdag 10 april is er een inloopavond. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Bespeel je al een instrument. Da Capo heeft orkesten op alle niveaus. Na het Opstaporkest (voor de allerjongsten) stroom je door naar het Klein Orkest. Het Klein Orkest is het tweede orkest. Daar leer je verder tot je het B niveau bereikt hebt. Ook volwassenen zijn welkom in dit orkest. Als je fijn muziek wil maken op A of A+ niveau dan kan je ook in dit orkest blijven spelen. Uiteindelijk stroom je door naar het Groot Orkest waarin momenteel 50 muzikanten spelen.

Wat houdt het in?

Tijdens deze inloopavond kan je binnenwandelen bij de repetitie van het Groot Orkest.  Alle muziekinstrumenten van een harmonieorkest liggen gereed en kunnen worden beluisterd en geprobeerd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alles te vragen over de instrumenten, over muzieklessen en naar ervaringen van leden.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze inloopavond op woensdag 10 april 2024 van 19.30-20.45 uur. Locatie: Repetitieruimte Verenigingsgebouw “De Kom”, A.M.A. van Langeraadweg 1, Giessenburg. Jezelf alvast aanmelden, dat kan ook: opleidingen@dacapogiessenburg.nl. Het verplicht je uiteraard tot niets. Welkom!

Kerstnachtdienst

24 december 2023

Zondag 24 december is er in de Hervormde kerk een gezamenlijke Kerstnachtdienst met de Gereformeerde kerk.
De muzikale begeleiding is in handen van Anneke van Genderen (orgel) en onder leiding van Bjorn van Pruijssen het Groot Orkest van Da Capo. Aanvang 21.30 uur.