Orkesten

De Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo heeft vier harmonieorkesten. Het Groot Orkest bestaat uit 50 leden en speelt op HaFaBra B niveau.
Voor de jeugd zijn er drie orkesten; het Proeforkest voor de allerjongsten die sinds kort een instrument bespelen, het Opstaporkest voor de jeugd die meer dan een jaar een instrument bespeelt en daaropvolgend het Klein Orkest voor de gevorderde jeugd- en volwassen muzikant.

Proeforkest

Marjolijn van der Lee
Start jaarlijks (bij voldoende aanmeldingen) in januari
Repetities op donderdag

Proeforkest

Muziek maken is leuk, maar samen spelen is nóg leuker! Bij Da Capo kunnen beginnende muzikanten dan ook al snel samenspelen in het Proeforkest om op die manier ook het musiceren in groepsverband te ervaren en beoefenen. Zo vroeg beginnen met samenspel is goed voor de ontwikkeling van het muzikale gehoor en je maakt er ook nog eens muziekvrienden mee.

Meestal start het Proeforkest in januari. Elk jaar is het weer een leuke uitdaging om tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert het eerste echte concert te geven. Dit beginnersorkest is in ieder geval van de partij! Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, te luisteren en te proberen? Je bent van harte welkom!

Opstaporkest

Marjolijn van der Lee
Start jaarlijks bij voldoende leerlingen
Repetities op donderdag van 18.00 tot 18.30 uur
Voor voldoende gevorderde leerlingen

Opstaporkest

Na ongeveer 1 jaar muziekles of zodra je voldoende bent gevorderd, kun je in overleg met de docent en dirigent vanuit het Proeforkest doorstromen naar het Opstaporkest. Meestal gebeurt dit groepsgewijs, samen met al je muziekvrienden. Dit orkest, waarin de wat meer gevorderde leerlingen spelen, is een opstapje naar het Klein Orkest. De muzikale uitdaging wordt al wat groter in dit orkest.

Lijkt het je leuk om een keer te komen luisteren, dan ben je van harte welkom!

Klein Orkest

Marjolijn van der Lee
Circa 20 leden
Repetities op donderdag van 18.45 tot 20.00 uur
Speelt op HaFaBra A-niveau
Eigen optredens

Klein Orkest

Het Klein Orkest bestaat uit leerlingen die al een aardig deuntje kunnen meespelen. Het is een orkest waarin gevorderde leerlingen spelen die het A-diploma hebben behaald (of minimaal op dit niveau kunnen spelen), als opstapje naar het ‘grote’ orkest. De muzikale uitdaging wordt al wat groter in dit orkest. Over het algemeen komt de instroom vanuit het Opstaporkest, maar nieuwe leden die het niveau aankunnen zijn net zo welkom. Bij de repertoirekeuze heeft de jeugd een belangrijke stem.

De samenstelling van het Klein Orkest verandert elk jaar vanwege de doorstroming, want het uiteindelijke doel is om mee te mogen gaan spelen met het Groot Orkest! Elk jaar in juni doen er weer leerlingen examen en schuiven zij een orkest door.

Het Klein Orkest treedt regelmatig op, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse voorjaarsconcert in De Til, Koningsdag, een uitwisselingsconcert met een andere muziekvereniging en bij diverse concerten in de wijk.

“Je bent nooit te oud om muziek te leren spelen”. Dit houdt in dat er naast de jeugd ook enthousiaste volwassen leerlingen deel uitmaken van dit orkest.

Nieuwsgierig? Kom gewoon eens luisteren en kijken…..!

 

Groot Orkest

Bjorn van Pruijssen
Circa 50 leden
Repetities op woensdag
Repetities op woensdag van 19.30 tot 21.45 uur
Voor ieder concert een pakkend thema

Groot Orkest

Het Groot Orkest bestaat uit circa 50 leden van alle leeftijden en speelt op HaFaBra B-niveau. Van Strauss tot Abba, van The Lion King tot Adele… Het Groot Orkest is van alle markten thuis! Het repertoire is gevarieerd en eigentijds en wordt steeds aangepast aan de gelegenheid waar het orkest zich presenteert. Jaarlijks worden vele optredens verzorgd, uiteenlopend van de begeleiding van Koningsdag, Dodenherdenking en Gondelvaart tot een zomerconcert op een buitenlocatie in het dorp en volledig verzorgde concerten in de Maranathakerk of De Til. Ook begeleidt het Groot Orkest jaarlijks de kerstdienst in Waerthove te Sliedrecht.

Eght Leuk

Esther van Houwelingen
Circa 10 leden
Repetities maandelijks op vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur
Samengesteld uit leden van het Groot Orkest
Voor evenementen en feestjes

Eght Leuk

Dit samengesteld gelegenheidsorkestje zorgt voor een vrolijk (achtergrond) muziekje. Bijvoorbeeld bij een opening, een markt of de lampionnenoptocht. “Eght Leuk!” is samengesteld uit leden van het Groot Orkest en staat onder leiding van Esther van Houwelingen, een veelzijdige muzikante bij het Groot Orkest.