Muziekles

Da Capo wil naast het gezellige karakter van de vereniging het muzikale niveau zo hoog mogelijk brengen. De muziekopleiding heeft als doelstelling dat de muzikanten uiteindelijk gaan spelen in het Groot Orkest. Da Capo beschikt over enthousiaste docenten waarvan de docenten van blaasinstrumenten een conservatorium opleiding hebben gevolgd. In januari 2023 heeft Da Capo circa 35 leerlingen.

Over het algemeen kunnen leerlingen starten met instrumentale muzieklessen vanaf groep 5. Dit is enigszins afhankelijk van de fysieke ontwikkeling van het kind en de instrumentkeuze.

De instrumentale lessen zijn echter niet alleen bedoeld voor kinderen! Heb je nooit een instrument leren bespelen en daar altijd spijt van gehad? Ook leerlingen die op latere leeftijd starten kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. Om op een goed niveau te leren spelen hoef je echt niet perse op jonge leeftijd te beginnen! Onze docenten hebben ervaring met leerlingen van alle leeftijden. En naast laatbloeiers zijn natuurlijk ook muzikale herintreders van harte welkom! Contactpersoon: Jeanette den Breejen – opleidingen@dacapogiessenburg.nl                                         

Lesschema

koper Dick Hesselink maandag en donderdag
slagwerk Aart de Groot maandag
klarinet Peter Koetsveld woensdag
saxofoon Marjolijn van der Lee donderdag
dwarsfluit Rosie Tonnaer dinsdag en donderdag

 

Suzanne Baai

Suzanne Baai (1990) is opgegroeid in Pernis (Rotterdam). Ze begon daar al vroeg met muziek maken bij de plaatselijke fanfare. Na een paar jaar trompet spelen op de vooropleiding van het Conservatorium stapte ze over op trombone. Ze studeerde vervolgens in Rotterdam en Amsterdam klassiek trombone en behaalde in 2012 haar diploma uitvoerend musicus. Tegenwoordig geeft ze bij verschillende muziekvereniging muzieklessen op klein en groot koper en dirigeert daar de opleidingsorkesten. Ze geeft allerlei muziekworkshops op basis- en voorgezet onderwijs en werkt regelmatig als Mrs. Pbone. Ook is ze vaste trombonist in het Zeeuws Orkest.

Suzanne geniet ervan als ze kinderen en volwassenen verder kan helpen in de wereld van de muziek. Van de eerste ervaring met een muziekinstrument tot het uitpluizen van een ingewikkeld solostuk, alles met veel positieve energie.

Peter Koetsveld

Peter Koetsveld (1961) behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten.

Van 1987 tot 1990 verbleef Peter in Kaapstad (Zuid-Afrika) en was werkzaam als Alternate Principal Clarinet-player in het Cape Town Symphony Orchestra. Hij nam daar diverse soloprogramma’s op voor de radio (deels te horen op You Tube).

Na 1990 speelde hij eerste klarinet in het New English Orchestra en het Hineni Symfonie Orkest. Bij het Gelders Orkest was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet. Daarnaast was hij als solist te horen op radio en televisie. Tevens is hij sinds 2014 lid van het ensemble Take Five.

Peter Koetsveld was lid van het Kurios Klarinetkwartet waarmee hij 3 CD’s opnam.

Peter’s eerste solo CD ‘ROOTS!’ is in 2018 uitgekomen; hij was regelmatig te horen op Radio 4 en maakte diverse buitenlandse tournees.

Peter’s tweede solo CD met ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Haydn is net uit.

En sinds 1991 mag ik al 30 jaar lang lesgeven bij Da Capo, nog steeds met plezier!

Marjolijn van der Lee

Mijn naam is Marjolijn van der Lee, dirigente, muziekdocente en saxofoniste. Mijn muzikale carrière is begonnen op 6-jarige leeftijd op de blokfluit. Na een jaar mocht ik gaan starten op de alt saxofoon. Dit was mijn instrument J en uiteindelijk heb ik dan ook mijn Bachelor Klassiek Saxofoon mogen behalen aan het Artez Conservatorium in 2015. Saxofoonlessen, AMV-lessen en muzikale basisschoollessen, het kwam allemaal aan bod tijdens mijn werkweek. Op dit moment studeer ik Bachelor HaFaBra Directie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Orkesten dirigeren, van groot tot klein en van beginnend tot gevorderd, is gelukkig de afgelopen jaren óók tot mijn werkweek gaan toebehoren. Met heel veel plezier mag ik tot op heden mijn werkweek dus geheel met muzikale afwisselingen vullen!

Rosie Tonnaer

Ik heb het plezier in muziek maken van huis uit meegekregen. Ik ben geboren in Thorn(L) als jongste van een groot gezin.

Het was bij ons een vanzelfsprekendheid dat iedereen muziek maakte bij de Koninklijke Harmonie in Thorn. Dit orkest is op het WMC 2x wereldkampioen geworden.

Vervolgens heb ik mijn diploma Docerend- en Uitvoerend Musicus behaald aan het conservatorium in Utrecht. Naast het spelen in symfonieorkesten en kleinere ensembles, heb ik jaren gewerkt bij de Muziekschool in de Alblasserwaard.

Momenteel geef ik les in de plaatsen Gorinchem, Giessenburg, Leerdam en Meerkerk.

Het meeste plezier haal ik uit het overdragen van mijn muzikale kennis en vaardigheden aan de leerlingen.

Het is een uitdaging om in deze digitale tijd met leerlingen op een ambachtelijke manier bezig te zijn. Zowel voor de leerling als de docent werkt het zeer motiverend om bij zo’n leuk orkest als Da Capo aangesloten te zijn!