Dick Hesselink

Als kind paste de liefde voor de klank van de hoorn Dick het beste en hij besloot er zijn vak van te maken. Dick studeerde hoorn aan de conservatoria van Leeuwarden, Den Haag en Utrecht.

Dick Hesselink is een ervaren docent hoorn en andere koperinstrumenten. Hij heeft leerlingen op alle niveaus in de leeftijd van 8 tot 80. In zijn lessen combineert hij de discipline van het aanleren van techniek met het plezier van musiceren. Dick is regelmatig actief als examinator voor HaFaBra-examens.

Als uitvoerend musicus speelde hij onder meer in het Amsterdam Wind Orchestra en bij de musicals Les Miserables en Tarzan. Hij was remplaçant bij o.a. Residentie Bach Orkest en speelde in diverse projectorkesten en kamerensembles. Al tijdens zijn opleiding in Leeuwarden koos Dick voor HaFa-directie als tweede afstudeerrichting. Zijn ruime praktijkervaring vulde hij aan met een master Blaasorkestdirectie aan Codarts Conservatorium Rotterdam. Tegenwoordig is Dick Hesselink naast docent, dirigent of muzikaal leider van meerdere orkesten.