Klein Orkest

Het Klein Orkest bestaat uit leerlingen die al een aardig deuntje kunnen meespelen. Het is een orkest waarin gevorderde leerlingen spelen die het A-diploma hebben behaald (of minimaal op dit niveau kunnen spelen), als opstapje naar het ‘grote’ orkest. De muzikale uitdaging wordt al wat groter in dit orkest. Over het algemeen komt de instroom vanuit het Opstaporkest, maar nieuwe leden die het niveau aankunnen zijn net zo welkom. Bij de repertoirekeuze heeft de jeugd een belangrijke stem.

De samenstelling van het Klein Orkest verandert elk jaar vanwege de doorstroming, want het uiteindelijke doel is om mee te mogen gaan spelen met het Groot Orkest! Elk jaar in juni doen er weer leerlingen examen en schuiven zij een orkest door.

Het Klein Orkest treedt regelmatig op, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse voorjaarsconcert in De Til, Koningsdag, een uitwisselingsconcert met een andere muziekvereniging en bij diverse concerten in de wijk.

“Je bent nooit te oud om muziek te leren spelen”. Dit houdt in dat er naast de jeugd ook enthousiaste volwassen leerlingen deel uitmaken van dit orkest.

Nieuwsgierig? Kom gewoon eens luisteren en kijken…..!